Τα νέα καλοκαιρινά υγρά της VnV Premium Liquids.

Τα νέα υγρά της VnV Premium Liquids είναι εδώ! Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε λίγα λόγια από τον Νίκο Σαρακενίδη, για τα δύο νέα προφίλ της VnV. 




Pink Velvet - Φράουλα που ξεχωρίζει!

Το προφίλ της φραουλόκρεμας είναι ένα από τα αγαπημένα του Άλεξ και ένα από τα πιο δημοφιλή στο χώρο του ατμίσματος διαχρονικά. Για ποιο λόγο όμως βγάλαμε μια ακόμα φράουλα λίγους μήνες μετά τη Lacrema και με άλλες δύο προσπάθειες στο παρελθόν, το Pinky Treats και το πρώτο Strawberry Ice Cream? Ένας λόγος είναι πως τα υλικά στο προφίλ δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που υπήρχαν το καλοκαίρι του 2017 όταν στήθηκε η VnV. Ένας άλλος είναι το γεγονός πως στη Lacrema έφτιαξα τη φράουλα όπως την προτιμώ και την καταλαβαίνω εγώ, σκοτεινή, με βαριές κρέμες, λίγο spicy, λίγο on the top και όχι blended-in. Σκεφτήκαμε να δώσουμε και ένα παγωτό φράουλα όπως το προτιμά ο Άλεξ, σαφώς πιο ειδικός στα προφίλ με φράουλες, για να ικανοποιήσουμε και τον κόσμο που δε θέλει να τις ατμίζει με custard. Πιο φωτεινές, πιο αέρινες φράουλες με το κομμάτι της κρέμας πολύ πιο ελαφρύ και τη συνταγή πιο απλωμένη. Με τη φράουλα να χρωματίζει την κρέμα και όχι να κάθεται από πάνω, έχουμε την προσομοίωση του ροζ χύμα παγωτού φράουλα. Εκτός αυτού τα νέα υλικά μας δίνουν πια τη δυνατότητα να επιχειρήσουμε να δώσουμε και το χωνάκι, κάτι αδύνατο να συμβεί στο πρώτο παγωτό μας, το 2017. Επίσης, μας δίνεται πια η ευκαιρία να βγάλουμε το προφίλ σε μία από τις καθαρότερες εκδοχές που έχει βγει ποτέ, κάτι που θεωρούμε πως λείπει από την αγορά. 
Κάπως έτσι προκύπτει το Pink Velvet, το ένα από τα δύο καινούρια υγρά της VnV για το καλοκαίρι το 2020, ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι για όλους μας που ελπίζουμε να το κάνουμε λίγο πιο ευχάριστο για τους ατμιστές με 2 "feelgood" προτάσεις, κρατώντας πιο βαριές συνταγές για το φθινόπωρο που μας έρχεται. Το μιξ για τα δικά μας δεδομένα είναι αργό και γι αυτό δίνουμε 5 με 6 μέρες προτεινόμενη ωρίμανση. Για τους ανυπόμονους θα έλεγα να μην το αγγίξουν καθόλου τις πρώτες 48 ώρες για να έρθει η ένταση του εκεί που πρέπει από την 3η μέρα. Βασικός λόγος της σχετικής "αργοπορίας" είναι πως έχουμε πάει με κάποια αγαπημένα υλικά του Άλεξ που δεν περιέχουν διακετύλιο και έτσι θέλουν λίγο χρόνο να δέσουν σωστά. Μην ανησυχείτε, δε γίναμε vegan ξαφνικά, άλλωστε υπάρχουν και κάποια staples στη συνταγή που δεν είναι diacetyl-free, απλώς θεωρούμε πως ήταν τα σωστότερα υλικά για το προφίλ αυτό στην παρούσα φάση.



Mr. Cranky - Η λεμονάδα στα καλύτερα της!

Το δεύτερο υγρό του καλοκαιρινού release μας, το Mr. Cranky, είναι περισσότερο fusion, δεν κάθεται δηλαδή πάνω σε κάποιο από τα συνηθισμένα προφίλ ατμιστικών υγρών. Το όλο πράγμα ξεκίνησε από μια τηλεφωνική συζήτηση με τον Άλεξ. Θέλουμε κάτι φρουτένιο Νίκο, έχουμε ιδέες? Αυτή η φράση - "θέλουμε κάτι φρουτένιο" - έχει αρχίσει τον τελευταίο καιρό να με προβληματίζει. Με καπαρωμένα διάφορα προφίλ, δεν έχει μείνει χώρος για πολλά-πολλά. Τα σκέτα εσπεριδοειδή έχουν κλείσει με το Sicilian, berries-σταφύλια έχουμε, το tropical spot έχει κλείσει με το υγρό του Λάμπρου για αρκετό καιρό ακόμα, πορτοκάλι μας έφτιαξε ο άλλος Αλέξης, μπανάνες έχουμε μια πιο straight με τη Lacrema και μια πιο "μπερδεμένη" με το υγρό της Δήμητρας, κεράσι-βύσσινο έχω πει εγώ πως θα ακουμπήσω μόνο αν βγει κάποιο σωστό υλικό. Δύο σποτ έχουν μείνει. Κάποιο αχλαδόμηλο (κυδώνι?) και κάποιο με ακτινίδιο. Και στα δύο αυτά κάθομαι πάνω σε κάποιους συνδυασμούς, αλλά σε αυτή τη φάση δεν μας φάνηκαν καλές ιδέες. Καναδυό samplers που έχω αφήσει κατά καιρούς στα παιδιά ενώ ήταν ΟΚ γενικά, δεν είχαν το wow effect. Τι είδους φρουτένιο λοιπόν να βγάλουμε?
Το προφίλ της Pink Lemonade ήταν ένα από τα ADV μιξ μου τους πρώτους μήνες της ενασχόλησής μου με το DYI όταν είχα ανακαλύψει τη λεμονάδα της Lorann, ένα πολύ γευστικό αλλά εντελώς ακατάλληλο για επαγγελματική δουλειά υλικό, κυρίως λόγο του χρώματος που περιείχε. Έφτιαχνα ένα mix βασισμένο στην LA Lemonade με λίγο TPA Raspberry Sweet, λίγη φράουλα, γλυκαντικό. Άτμισα κανά λίτρο από αυτό το... πράγμα εκείνη την περίοδο. Καναδυό χρόνια μετά έδωσα στην ομάδα μια παραλλαγή με σωστά υλικά, αλλά με πιο "μαύρα" berries. Θυμήθηκα λοιπόν αυτά τα μιξ, είπα την ιδέα στον Άλεξ και του έστειλα κάποιες σημειώσεις να τσεκάρει. Όσοι έχουν συζητήσει ποτέ τους για συνταγές με τον Μητσόπουλο γνωρίζουν πως αν του στείλουν μια συνταγή με μια ιδέα θα τους γυρίσει πίσω μια άλλη συνταγή που μπορεί να μην έχει τίποτα από όσα είχε η αρχική, αλλά με κάποιον τρόπο συνδέονται οι δύο συνταγές. Εγώ έχω μάθει τόσο καιρό ότι μία από τις "βοήθειες" που μπορείς να δώσεις στον Άλεξ για να δημιουργήσει κάτι είναι να του στείλεις καναδυό συνταγές που να του τραβήξουν την προσοχή για να τις αποδομήσει και να τις ξαναφτιάξει με τη δική του λογική. Εφόσον η καραντίνα μας απαγόρευε να κάνουμε την ανάπτυξη με τη μέθοδο "μαζεύω όλα τα υλικά γύρω μου, κοιτάω ταβάνι, γλύφω σωλήνες, ατμίζω από τον ατμοποιητή του άλλου κ.ο.κ." δεν υπήρχε άλλη μέθοδος αποτελεσματική.
Ο Άλεξ δε γουστάρει Blackberries (Black Lemonade) καθόλου ενώ τα Raspberries (Pink Lemonade) τα έχουμε παίξει πολύ, υπάρχουν στην Ruby, υπάρχουν σε ένα υγρό στα mamas, αλλά και σε καναδυό υγρά εκεί έξω που παίζουν μπαλίτσα. Οπότε εδώ τα berries παίξανε κάπου στο ενδιάμεσο αυτών των δύο άκρων και αν έπρεπε να χαρακτηρίζουμε "χρωματικά" τη λεμονάδα του Mr Cranky μάλλον θα την αποκαλούσαμε "Purple Lemonade". 
Εκεί που το πράγμα έχει "ξεφύγει" είναι στο κομμάτι της λεμονάδας. Αρκεί να σας πω πως το Sicilian Garden έχει 7 υλικά γύρω από τα λεμόνια και το Mr Cranky επίσης 7. Και μόνο ένα υλικό είναι κοινό στα δύο μιξ. Μιλάμε για 13 υλικά! Και υπάρχουν και 4-5 ακόμα στην αγορά που παίζουν ικανοποιητικά. Αν συγκρίνουμε με την εποχή της παντοδυναμίας της Dinner Lady πριν 3 χρόνια όταν στα λεμόνια υπήρχαν όλα κι όλα 4 υλικά και ψάχναμε λύσεις σε υλικά εντελώς απαράδεκτα όπως τα λεμόνια της TPA, καταλαβαίνουμε πως η εξέλιξη των υλικών σε αυτόν τον τομέα είναι ιλιγγιώδης. Αυτό το μιξ, το Mr Cranky είναι ένα καλό παράδειγμα του τι μπορεί να φτιάξει κανείς με αυτή τη νέα γενιά υλικών ένα χρόνο μετά το Sicilian που ήταν μια αντίστοιχη "επίδειξη" της κατάστασης του 2019.
Μία γλυκόξινη λεμονάδα λοιπόν "χρωματισμένη" με πρωτότυπα berries, νότες πουρέ ανανά και μια συνολική ελαφριά σαμπανιζέ αίσθηση είναι το Mr Cranky, και όπως θα περίμενε κανείς είναι ένα "γρήγορο" μιξ που χρειάζεται 16 με 24 ώρες για να απολέσει κάποιες perfumey νότες που μόνο σε αναλυτικό coil φαίνονται. Από τα δύο είναι σαφώς το πιο tank-friendly αλλά και αυτό που θα επηρεαστεί λιγότερο από υψηλή νικοτίνη.

Θα βρείτε τα νέα καταπληκτικά υγρά της VnV εδώ και στο κατάστημά μας, Heavy Clouds, Ανδρέα Γκίνη 6 & Κολοκοτρώνη 9, Χαλάνδρι Αθήνα. 2130908807

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published